In de buurt

Het Strand

De mooiste faciliteit is natuurlijk het mooie brede zandstrand en het prachtige duinlandschap. Julianadorp heeft 4 strandslagen. 2 strandopgangen zijn redelijk toeristisch en druk bezocht (maar nog lang géén vergelijk met Zandvoort! ) Over het algemeen is Julianadorp aan zee nog heerlijk rustig. Vooral het meest noordelijke en meest zuidelijke strand zijn stil, hier komen de rustzoekers. Bij alle opgangen is het gratis parkeren en staan bij het strand fietsenrekken. Strandslag  6 Julianadorp ligt direct tegenover het appartement.

Strandslag Julianadorp is de grootste en meest bekende strandopgang van Julianadorp aan Zee. Op het strand is een groot paviljoen aanwezig, er is een bewaakte strandpost. Deze strandslag heeft de Blauwe Vlag en behoort tot de top-3 van Schoonste Stranden van Nederland.

Op het strand bij Strandslag bevindt zich Strandpaviljoen Paal6 waar u heerlijk kunt genieten van een drankje of eten van de uitgebreide kaart. Toiletten bevinden zich bij het strandpaviljoen. Er is een bewaakte strandpost van de SSN/Reddingsbrigade in het zomerseizoen. Je kunt je lekker afspoelen onder een stranddouche. Er is een strandrolstoel voor mindervaliden op de strandpost aanwezig. Strandpaviljoen ‘Paal 6’  is het hele jaar door geopend. Dus ook op stormachtige dagen kun je na een stevige strandwandeling terecht in deze fraaie horecagelegenheid op het strand.www.paal6.nl

Strandpaviljoen ‘Zee van Tijd’ op Strandslag De Zandloper, is alleen gedurende het seizoen geopend.

Surfschool Foamball

Zuid van het paviljoen vind u Surfschool Foamball voor de leukste

surflessen. www.surfschoolfoamball.com

Golfbaan

Aan de Van Foreestweg in het Landal park Ooghduyne ( 3 minuten vanaf het appartement) ligt een 18 holes golfbaan. Daarbij een 9 holes family baan voor mensen die kennis willen maken met de golfsport. Direct naast de golfbaan een mooi terras bij restaurant Juliana’s om na afloop even te ontspannen en van een drankje te genieten. www.golfbaanooghduyne.nl

 

strand
surfen
strandslag-appartementen-julianadorp (002)

Diverse fiets- en wandelpaden door de duinen.
Zie voor info over fiets- en wandelroutes www.topvanholland.nl

 

Paardrijden door de duinen en op het strand.

Heerlijk uitwaaien op het strand op de rug van een paard?

Manege van Haaster en de Jong en Manege Noot organiseren strandritten ter paard in de mooie omgeving van Julianadorp. U rijdt door duinen, bos, natuurpark naar het strand om daar heerlijk te kunnen uitwaaien. www.strandrit.com of www.manegenoot.nl

 

Bloembollen en pluktuinen
Julianadorp aan zee maakt deel uit van het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld. In het voorjaar kunt in Julianadorp genieten van miljoenen bloembollen die tot bloei komen! Wilt u zelf bloemen plukken of bollen kopen dan kunt u op diverse plaatsen terecht. Er worden wandel- en fietstochten, workshops en helikoptervluchten georganiseerd. zie voor meer info www.kleurrijkjulianadorp.nl of www.bloeiendzijpe.nl


Faciliteiten

Direct bij het appartementencomplex vindt u restaurant Billy Bob met een aantal bowlingbanen. Tevens is er in de nabije omgeving een overdekt zwembad en kanoverhuur. Huurders van dit appartement kunnen gebruik maken van de faciliteiten op het naastgelegen park Strandslag, zoals tennisbanen, midgetgolf en speelterrein voor de kids.

Het centrum van Julianadorp ligt op drie kilometer afstand Hier vindt u een groot winkelcentrum ‘de Riepel’ en diverse restaurants. Daarnaast worden er tijdens het hoogseizoen vele activiteiten in Julianadorp georganiseerd, zoals markten, braderieën en muzikale evenementen.


Den Helder, Schagen en Alkmaar

Voor meer vertier kunt u een bezoek brengen aan de wat grotere plaatsen in de buurt. Op slechts vijf kilometer afstand ligt de nationale marinestad Den Helder, op dertien kilometer afstand ligt het leuke stadje Schagen en op vijfendertig kilometer afstand ligt de mooie kaasstad Alkmaar. In deze grote plaatsen is uiteraard het aanbod van cafés, poppodia, bioscopen, theaters en andere uitgaansmogelijkheden heel groot en zeer gevarieerd. Tevens worden er tijdens het seizoen regelmatig markten gehouden, zoals op de donderdagochtend in Schagen een zeer grote markt met Westfriese folklore en op vrijdag de kaasmarkt in Alkmaar. Het stadscentrum van Den Helder ligt op tien minuten rijden vanaf Julianadorp. Een bezoek aan onder andere het marine museum en Fort Kijkduin zijn een absolute aanrader. Ook het wadden eiland Texel is gemakkelijk vanaf Den Helder met de veerboot te bereiken!


Horeca

Restaurants
Restaurants zijn in de directe omgeving (aan de Zanddijk) of iets verder in het dorp (Julianadorp aan Zee) voldoende te vinden. U kunt uw keuze maken uit een eenvoudige snackbar of broodjeszaak tot pizzeria, Aziatisch, BBQ, tapas of  een aantal exclusievere   restaurants. Voor mensen die toch een groter aanbod willen hebben als het om de uitgaansgelegenheden en restaurants gaat, bieden de plaatsen in de omgeving een zeer gevarieerd en groot aanbod.

Meer info of direct boeken?

 

 

CONTACTGEGEVENS

Neem contact op over de beschikbaarheid en/of informatie

Info@vakantieverblijfaanzee.nl

Sandra Burger 06-13084824

BELANGRIJKE INFORMATIE

Wij verhuren niet aan groepen jongeren en het is niet toegestaan om:

  • huisdieren te laten verblijven in het appartement;
  • in het appartement te steengrillen of fonduen;
  • in het appartement te roken.

Uw boeking wordt pas definitief wanneer u een aanbetaling heeft gedaan en bevestiging per mail heeft ontvangen!